Wass Albert – maraton

Wass Albert felolvasó maraton

Wass Albert tisztelői 2012-ben immár ötödik alkalommal szervezik meg szerte a Kárpát-medencében a 25 órán át tartó felolvasást az erdélyi író és más magyar írók, költők műveiből. Az összefogás jegyében zajló országos felolvasás 2012. február 24-én, pénteken 18.00-kor kezdődik (Erdélyben és Kárpátalján ez 19.00), és másnap estig tart.Eddig 37 helyszín jelezte részvételét. Sorrendben Munkács, Lakitelek, Kisgyőr, Encs, Karcag, Jászfényszaru, Keszthely, Zalaegerszeg, Budapest, Kecskemét, Koltó, Győr, Szeged, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Kajárpéc, Nagybánya, Veszprém, Kézdivásárhely, Hódmezővásárhely, Miami, Szentes, Gyúró, Nagykanizsa, Dombóvár, Pécs-Somogy, Rákoskeresztúr, Pécs, Kaposvár, Bőcs, Pápa, Hatvan, Kalocsa, Mohács, Szajk, Dunaharaszti és Szatmárnémeti csatlakozott. Várjuk szeretettel a további jelentkező településeket.

“Isten kardja csak akkor csillog majd újra, és vezeti győzelemre megint a hunok s magyarok ivadékait, amikor egyek lesznek újra, mint a hajdani időben, egy szándék, egy akarat, egy cselekedet, Öregisten parancsa szerint. Mindenki tudja ezt ott fent a hegyekben, s mindenki imádkozik érte nap nap után, évről évre, évszázadról évszázadra, hogy ez a nap, amikor egy akarattá válik újra minden magyar, mielőbb eljöjjön.” (Wass Albert)

“Adjatok hálát a szeretetért és a jóságért, mely kincsek fölmérhetetlen mennyiségben állnak rendelkezéstekre, és mennél többen használtok belőlük, mennél többet osztogattok szét, annál bővebben kamatoznak számotokra, annál gazdagabbak vagytok…”(Wass Albert)

Figyelem

Kérjük, hogy a megidézett író által is sokszor kiemelt összefogás jegyében, ha egy mód van rá, egy településen egyetlen közös felolvasást szervezzenek a helyi közösségek, szervezetek! A 25 óra bőven ad időt, alkalmat mindenkinek. Előfordulhat, hogy ehhez nyitás, új kapcsolatok építése szükséges, vagy épp felülemelkedés az eltérő nézeteken – de éppen erről szól ez a két nap! Összpontosítsunk arra, ami összetart, gyakoroljuk, tanuljuk az összefogást – hogy aztán az év többi napján is elő tudjuk venni. 

„Mi az egység? Ha mindannyian egyet akarunk. Ha mindannyian másképp is akarjuk azt az egyet, már akkor is egység az. A különböző felfogás vitát virágzik, s a vita felismerések és tisztázások gyümölcsét érleli. Csak jóindulat kell hozzá és megértés egymás irányában. Tudni és megérteni azt, hogy az is jót akar, aki másképp akarja a jót, mint én.” (Wass Albert)