Klímatelepítési tanácsok

A légkondicionáló telepítést semmiképp se kezdjük magunk, hiába látunk különböző és hasznos YouTube videókat. Nagy felkészültség és többéves hozzáértés szükséges, ezért nagyon fontos, hogy képzett szakember végezze a klíma telepítést.

Hová szereljük a légkondicionálót?

Fontos, hogy ne jelentsen zavaró tényezőt és abban a helyiségben legyen, ahol hosszabb távon szükség lesz rá. Ezután kerülhet sor a külső és belső egység telepítésére.

Ne a hűtési szezonban szereltessük be a klímát!

A klíma telepítése az időszakot tekintve, majdnem olyan mint az autónk nyári gumicseréje, sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy az utolsó pillanatban végeztessük el. A hűtési szezon leginkább májusban kezdődik, célszerű tehát ősszel vagy télen légkondit beszereltetni. A szeptemberi vagy februári hónapban még olcsóbb is lehet a munka, hiszen a szakemberek ilyenkor többnyire kevés megrendelővel dolgoznak. Nekünk is jobb lesz, mert a szezonban már élvezhetjük is a kellemes levegőt lakásunkban. A nagy nyári kánikulában pedig igen bosszantó lehet közel 5 órát szenvedni a melegben és kiépíteni a megfelelő egységeket vagy a csőelvezetést.

Fűtés klímával – a költséghatékony megoldás

A fűtési szezon október 15-én kezdődik, ugyanakkor a változékony időjárási viszonyok miatt kicsit körülményes és költséges – leginkább, ha társasházban lakunk – a fűtést indítását kérni. Erre a problémára áthidaló megoldás a klíma használata lehet. Sokan ilyenkor megrémülnek, hogy magas lesz az áramszámla, ezért inkább várnak. Tévedés! Ugyanis egy jól kiépített és karbantartott légkondi fogyasztása egyáltalán nem magas. A fűtési technikája pedig hasonló, mint a hűtési szezonban. A lakásban ott lesz meleg, ahol éppen használjuk a klímát, ezért a teljes lakásunk fűtésére több beltéri egységet kell használni. Ha például sokat tartózkodunk a nappalinkban, akkor oda kell felszereltetni a berendezést. Így télen kellemes meleg, nyáron pedig elég hűvös lesz a helyiségben.